Om mi

Berättelsen om BarckaBo.
Barckabo är ett ställe på Gotland min momma och moffa köpte för länge sedan. 
Ett ställe vid havet och granne med kohagen.
Ett ställe där släkten samlas och där allt är möjligt. En stark källa till inspiration.

MiJag heter Marie Barck, bor på Gotland och jag gör unika handgjorda smycken. Både Redesign och nyproduktion. 
Att klura fram formen, hitta lösningar och proportioner på olika smycken är fantastiskt roligt. 
Går du på formjakt?
Om du inte gör det, börja vetja!
En del av en gren, en låda, en bit gatsten eller ett par glasögon på ett bröllop. 
Idén till halsbanden av fina gamla glasögon kom just från att jag såg en gäst på ett bröllop som hade så spännande form på sina glasögon. Jag stirrade ett tag och tänkte att den formen vill jag använda till ett smycke. Och så fick det bli. Jag började såga i glasögon. Men lugn, gästen fick behålla sina. Jag är inte helt galen.

 

Det är väldigt kul att återbruka. Känns smart att använda sig av material som redan finns och inte behövs tillverkas igen.

Jag gör smycken av ”nytt” material också. Ullbollarna är gjorda av ull från Gotland och silver. De är roliga att tillverka men det tar väldigt väldigt lång tid att tova dem tillräckligt hårda.

Knappsmyckena är min favorit just nu. Min knapptokighet började när jag klädde om en fåtölj och min lärare hade med sig sin knappmaskin. Det är så galet roligt att se tyget och mönstret ”hamna på” knappen och bilda ett nytt mönster. Nu har jag min egen knappmaskin och kan göra hur många klädda knappar jag vill!

Eftersom alla mina smycken är handgjorda och görs i min egen verkstad kan placering av mönstret eller storlek variera något från bilden. Men jag tror att du uppskattar att ditt smycke är unikt och inte exakt likadant som någon annans.

Lycka till med letandet efter just ditt smycke. Hoppas du kan hitta det hos mig.

/Må så gott. Marie